Baba

Babád ökölbe tudja szorítani kezét, sőt már szopogatja is azt! Ha szerencsés vagy, akár láthatod is az ultrahangon!

 

Kifejlődik szemhéja, csontozata, a bordák láthatóvá válnak, a koponyája megkeményedik és hamarosan apró kis hurkácskák jelennek meg a babán! Az apróság belső szervei is a helyükre kerülnek, a bélbolyhok fejlődésnek indulnak. Megkezdődik az inzulintermelés, valamint a máj elkezdi az epe termelését. Hangszálai és a gégéje is most fejlődik ki. A tejfogak is a helyükre kerültek. Babád mostantól lényegében már csak a hízásra és a növekedésre fog koncentrálni.

 

Babád hossza kb. 8 centiméter és súlya kb. 20 gramm.

Anya

 

Elérkeztél a várandósság első harmadának végéhez. Mostantól kicsit energikusabbá válhatsz, az első trimeszter rosszullétei teljesen eltűnnek. Azok a hormonok, amik eddig ezt a rossz közérzetet biztosították, most a dekoltázsodat teszik sokkal szebbé, mivel a melleid a tejtermelés miatt szép lassan nőni kezdenek.

 

Amennyiben eddig még nem osztottad meg az örömhírt másokkal, most már bátran tedd meg és élvezd a következményeket, hogy kényeztetnek, hogy gondoskodnak rólad és a pocaklakódról.

 

Továbbra is figyelj arra, hogy eleget pihenj és babád minden szükséges tápanyagot és energiát megkapjon a növekedéséhez, fejlődéséhez.