Baba

A pocaklakó ezen a héten kezdi a testzsírt raktározni, amely melegen tartja majd, miután a világra jött. Mindemellett keményen dolgozik, hogy tökéletesen begyakorolja a szopás és a nyelés reflexeit, sőt időnként grimaszokat vág. Csontocskái szilárdulni kezdenek, kialakulnak a fogkezdemények. Agyalapi mirigyében már vannak endorfint tartalmazó sejtek, ezek fájdalomcsillapító hatással rendelkeznek.

 

Babád most már az erős hanghatásokra, a hirtelen történésekre ijedtséggel reagál odabent, így fokozottan figyelj oda arra, hogy ilyen hatások minél kevésbé érjenek Titeket.

 

Babád hossza kb. 13 centiméter és súlya kb. 145 gramm.

Anya

Melleid egyre nagyobbak, feszesebbek lesznek. Előfordulhat, hogy a mellbimbó egy ideig kellemetlenül érzékeny. Sokat segíthet egy kényelmes pamut melltartó, aminek nem vágódnak be a pántjai. Kis mellű nők számára kényelmesebbek lehetnek a belebújós modellek.

 

Súlyod is gyarapodott már, mely kb. 2,5 – 5 kiló körül lehet ez eddig. Naponta kb. 300 többlet kalóriára van szükséged, de figyelj oda arra, hogy ez a jó minőségű, hasznos kalóriákból adódjon össze. Ne a gyorséttermi ételeket részesítsd előnybe, hanem a gyümölcsben, zöldségben és fehérjében gazdag finomságokat.