Baba

Még egy kis időre van szüksége a babádnak, hogy a tüdejével lélegezni tudjon.
A pici a következő 4 hétben tulajdonképpen megkétszerezi majd a súlyát.

A gyermeked kezd egészen újszülött formát ölteni, a bőre is kevésbé áttetsző már. Az alakja is formásabb, bár a feje még mindig nagynak bizonyulhat a testéhez képest. Ettől a héttől kezdve biztosan képes a baba a fájdalomérzékelésre.

 

Babád kb. 32-36 centi hosszú és súlya már 550 gramm.

Anya

A rendelésen orvosod valószínűleg meg fogja tapintatni a hasad. Ez azért van, hogy megtudja, milyen helyzetben van a baba. Mérőszalaggal megmérik a méhfenék magasságát, ez jól mutatja a baba folyamatos növekedését. Vannak, akik aggódnak, ha a baba "túl kicsi" vagy "túl nagy". Természetes, hogy vannak kisebb eltérések. Ha azonban aggódsz, mindenképpen beszélj az orvosoddal, esetleg nézegess terhes anyák hasáról készült képeket!

 

Jól érzed magad, jól is nézel ki, egészségesen eszel, és eleget iszol. Minden csodálatos! Mintha minden nap szülinapod lenne, az emberek törődnek veled, a sorban előre engednek, átadják a helyüket, stb. Jó, lehet, hogy ezek nem minden nap történnek meg veled, de érzed, hogy várandósnak lenni, igazán különleges.

 

Bár a kicsinek még elég sok helye van ott bent, de már kívülről is láthatóvá válnak a nagyobb rúgásai, boxolásai.

 

A hangulatváltások újra jelentkezhetnek, de ezek a szülés után elmúlnak. Ennek az oka most az, hogy tested és szervezeted készül a szülésre.