Megoldások a leggyakoribb panaszokra

Az illóolajokat már az ókorban is használták, sőt a Bibliában is megemlítik. A kínai kultúrában, már az i.e. 2700-ból előkerült "Gyógynövény könyv" is arról árulkodik, hogy bizony az illóolajokat használták fertőzések megelőzésére, terjedésük megakadályozására is. Az illóolajok életünk minden területén segítséget nyújthatnak, hatásukat pedig nagyon gyorsan, akár percek alatt is kifejtik, így sok gyógyszertől és mesterséges anyagtól óvhatjuk meg szervezetünket.

Az illóolajok aromatikus használata során ügyelni kell arra, hogy olyan párologtatót használjuk, amely alkalmas az olajok párologtatására. Az alább látható olajpárologtatók kimondottan az általunk ajánlott illóolajokhoz lett fejlesztve. Kisgyermekes családok számára javasolt, hogy az olajokat inkább párologtassuk.

Zenbow

Cloud

Petal

Lotus

Érdekelne részletesebben az aromaterápia? Szeretnél még többet tudni az illóolajokról? Kérdésed van? Szeretnéd kipróbálni egy-egy olaj hatását? Szeretnél szakértőnktől kérdezni? Igen? Akkor kattints az alábbi zöld gombra.

Cseppents

Csoport

FONTOS!

Az illóolajok természetes módon biztonságosak és kevés nem kívánt mellékhatásuk van, ha van egyáltalán. Azonban erőteljes sűrítmények és óvatosan kell őket használni. Bizonyosodj meg arról, hogy kizárólag tiszta, terápiás minőségű illóolajokat használsz, elolvasva és követve a feltüntetett utasításokat és felhívásokat. Az olajokat sohasem szabad a szemben és a hallócsatornában használni. Ha bőrpír vagy irritáció lép fel az olaj külső használata során, egyszerűen használj növényi olajat (például frakcionált kókuszolajat) az érintett területen — a víz nem oldja az olajat. Kérd ki orvosod véleményét mielőtt illóolajat használnál, amennyiben várandós vagy orvosi kezelés alatt állsz!