A természet adta tökéletes alapanyag

A Palmer's gyártásához 40 éve az egyik legfontosabb alapanyag a kakaóvaj. A természet adta tökéletes alapanyag, mert kiváló gyógyító tulajdonsággal rendelkezik a bőr nedvességmegtartó képességének köszönhetően.

A kakaóvaj egy gazdag növényi zsír, amelyet a kakaófán növő kakaóbabból extrahálnak. Érettségkor ezek a hüvelyek a törzsekből és ágakból szüretelésre kerülnek, és színek szerint szétválogatják. A gyengébb minőségűeket a csokoládé gyártásához használják, míg a magasabb minőségű szemeket a Palmer's kakaóvaj-formulájában használják fel.

Palmer's elkötelezett a bőr védelmére. A kiváló minőségű kakaóvajat Ghánából szerzi be a cég, ahol a világ legjobb minőségű kakaóbabjai találhatóak.


A Palmer's nyers kakaóvaja etikus és fenntartható forrásból származik, és a World Cocoa Foundation büszke tagja a cég, amely támogatja a fenntartható gazdálkodást.

Miből is áll egy kakaóbab...

Antioxidáns


A kakaóbab gazdag polifenolokban, flavonoidokban és  E-vitaminban. Az antioxidánsok még a kakaóvízben is megmaradnak, még akkor is, ha elkülönülnek a babszilárdságuktól, ami azt jelenti, hogy előnyös a gyulladás csökkentésére, a bőr egészségi állapotának javítására és a bőrszín megtartására. Növeli a bőr rugalmasságát, megakadályozva a striák kialakulását

Nyugtató tulajdonságok


A kakaóbab tartalmaz polifenolokat, amelyek megakadályozzák a bőrön található antitestek termelését, amelyeket a szervezetünk hoz létre, bizonyos anyagok ellen. A kakaóvaj ideális a bőr állapotának javítására, kiválóan alkalmazható erősen száraz bőr esetén, kiütésekre és ekcémára.

Kollagén


A kakaó polifenolok és a kakaóvaj bőrre gyakorolt hatását szövettani szempontból számos tanulmányban igazolták. A vizsgálatok pozitív hatást gyakoroltak a bőr szerkezetére, főként a kollagén termelésre.

Anyukáknak és hölgyeknek

Kismamák, anyukák részére fejlesztett krémek és testápolók, hogy a gyermekvállalás idején szükséges speciális bőrápolási igényeket teljesítsék.

 

Kakaóvajas testápolók és krémek

A gyerekvállalás, a várandósság ideje alatt lezajló átalakulás megkívánja a szervezet speciális ápolását. Ebben kiemelkedő szerepe van a Palmer’s tápláló kakaóvajat tartalmazó termékeinek.

A kismamáknak és babáknak szánt krémjeik nemcsak eredeti kakaóesszenciát, hanem nélkülözhetetlen ásványi olajokat, shea vajat, vitaminokat is tartalmaznak.

Várandósságuk idején a nők aggodalommal viseltetnek bőrük szépsége iránt, és keresik a módját, hogy megóvják rugalmasságát, hidratáltságát. Ahogy nő a pocak, a speciálisan erre a célra szolgáló krém enyhülést hozhat a feszülő bőrnek, és megelőzhetők segítségével a striák.

A szülést követően a minél gyorsabb regenerálódást szolgálja a mell- illetve a testfeszesítő testápoló, a testvaj és a fájó mellnek enyhülést hozó bimbóvédő krém.

A babák érzékeny bőrét a popsikrém és a babamasszázs krém segítségével óvhatjuk meg a kipirosodástól, kipöttyösödéstől.