Vasárnap Apák Napja

Miközben azon törtem a fejem, hogy a hétvégére milyen posztokat, akciókat, híreket tegyünk majd ki, felhívott a cégtársam és mondja, hogy a hétvégén Apák Napja lesz. Erre én egyből, hogy ez csak egy amerikai szokás már megint. Aztán Ő, mint 2 gyermekes családapa és Ő valóban családapa (Ő volt otthon az ikreivel, az első hónapokban), két mondatban elmondta, hogy azért az Apáknak sem könnyű. Én jöttem a szokásos szöveggel, persze, megcsinálni a gyereket valóban nagy munka, de azért utána jön az a 9 hónap és a szülés, és az hogy mi nők vagyunk otthon a gyerkőccel, stb. stb. stb. De a meglátása valóban elgondolkoztató volt.

A várandósság ideje alatt, valljuk be, hogy sok nő hisztis, elviselhetetlen, a hormonok játéka megviccel minket, de ezt az Apáknak kell nap, mint nap jól kezelniük, nekik kell elrohanni eperért uborkával, de szülést követően ők lesznek azok, akik elszaladnak a gyógyszertárba, a bababoltba és még mit tudni, hogy hova. Az Ő vállukon van a teher, hogy az anyagi biztonságot megteremtsék, hogy támaszként ott legyenek mellettünk. Természetesen örülünk annak is, ha átvesznek egy-egy pelenkázást. Később pedig jó eső érzés nézni, ha majd a fiúnkkal focizik, a lányunknak pedig engedi, hogy kifesse Apa körmét is.

Ebből a szemszögből nézve, tényleg minden más. Egy gyermeknek ugyanúgy szüksége van Apára, mint Anyára és ha jobban belegondolok, akkor ott, ahol az Apa valóban Apaként van jelen, ott tényleg sokat tesz.

Természetesen tisztában vagyok azzal is, hogy sok helyen az Apa már él otthon, vagy nem foglalkozik a gyermekkel, de vannak helyek, ahol pedig az Anyuka hagyta el a családot.

Biztosan örülni fog Apuka, ha vasárnap nyugodtan megihatja a folyékony kenyerét, ha délután aludhat egyet, ha a kedvében jártok Apukának. :)

Ezen felbuzdulva, mi is csináltunk egy új kategóriát, ahova az apukás gondolatainkat fogjuk írni :)

Kedvencek
Mostanság
Régiek
Keresés
Kövess minket
  • Facebook Basic Square