Amit a babaruhák mosásáról tudni kell…

Júniusban a várandós napon Kulcsár Ildikó mesélt a babaruhák mosásáról, valamint arról, hogy felnőttként is vannak még dolgok, amiket nem biztos, hogy tudunk, vagy bizonyos dolgoknak az okait nem ismerjük.

Az utóbbi időben sokan hívtok fel telefonon, mert a webáruházunkban nem tudjátok eldönteni, hogy milyen mosószert is vegyetek a kicsinek, vagy magatoknak, hogy miért fontos, hogy illatmentes legyen és hasonlók. Így most Ildikó tapasztalatát, tudását felhasználva, igyekszem minden kérdésre kitérni. Amennyiben mégis vannak még megválaszolatlan kérdéseid, azt hozzászólásban bátran felteheted.

Mivel a baba bőre kb. 5-ször vékonyabb, mint a felnőtteké, ezért minden, a bőrére kerülő anyag sokkal könnyebben felszívódik. Fontos, hogy nem szabad az ő ruháit olyan mosószerrel, öblítővel mosni, ami felnőtteknek való. Az első 3 hónapban ajánlott kerülni az illatos mosószereket és öblítőket, mivel allergizálhatnak, később már választhatunk olyan babaterméket, amihez illatanyagot is tettek, bár sokan szeretjük inkább a baba illatát érezni a ruhán. J Az egy dolog, hogy a baba ruháit illatmentesen mossuk, de ajánlott a saját ruháinkat is ebben az időszakban így mosni, mivel sokat vesszük fel, öleljük magunkhoz, így a baba is közvetlenül érintkezik a mi ruháinkkal. Fontos, hogy bármilyen mosószert is választasz, nézd meg az összetevőit, kerüld a parabént, dietil-ftalátot (DEP), triklozánt.

Tudtad? - Kismamák változása

A várandósság idején rengeteg minden megváltozik az anyai szervezetben, az anya körül, változik az étkezés, az öltözködés az alvás és változik a szaglás