Amit a babaruhák mosásáról tudni kell…

Júniusban a várandós napon Kulcsár Ildikó mesélt a babaruhák mosásáról, valamint arról, hogy felnőttként is vannak még dolgok, amiket nem biztos, hogy tudunk, vagy bizonyos dolgoknak az okait nem ismerjük.

Az utóbbi időben sokan hívtok fel telefonon, mert a webáruházunkban nem tudjátok eldönteni, hogy milyen mosószert is vegyetek a kicsinek, vagy magatoknak, hogy miért fontos, hogy illatmentes legyen és hasonlók. Így most Ildikó tapasztalatát, tudását felhasználva, igyekszem minden kérdésre kitérni. Amennyiben mégis vannak még megválaszolatlan kérdéseid, azt hozzászólásban bátran felteheted.

Mivel a baba bőre kb. 5-ször vékonyabb, mint a felnőtteké, ezért minden, a bőrére kerülő anyag sokkal könnyebben felszívódik. Fontos, hogy nem szabad az ő ruháit olyan mosószerrel, öblítővel mosni, ami felnőtteknek való. Az első 3 hónapban ajánlott kerülni az illatos mosószereket és öblítőket, mivel allergizálhatnak, később már választhatunk olyan babaterméket, amihez illatanyagot is tettek, bár sokan szeretjük inkább a baba illatát érezni a ruhán. J Az egy dolog, hogy a baba ruháit illatmentesen mossuk, de ajánlott a saját ruháinkat is ebben az időszakban így mosni, mivel sokat vesszük fel, öleljük magunkhoz, így a baba is közvetlenül érintkezik a mi ruháinkkal. Fontos, hogy bármilyen mosószert is választasz, nézd meg az összetevőit, kerüld a parabént, dietil-ftalátot (DEP), triklozánt.

Tudtad? - Kismamák változása

A várandósság idején rengeteg minden megváltozik az anyai szervezetben, az anya körül, változik az étkezés, az öltözködés az alvás és változik a szaglása is, ami eddig finom illat volt, az most lehet undorító, vagy fordítva. Ami ilyenkor segíthet, ha kerüljük az illatos öblítőket, a parfüm mértékét csökkentjük, illetve citrom vagy borsmenta illóolajat használunk

Tudtad? - A csecsemők szaglása

A babák látása nagyon fejletlen, de tapintásuk, ízlelésük és szaglásuk kiváló. Egy 8-10 napos baba képes arra, hogy az anyatejjel átitatott kendő felé forduljon.

Tudtad? - Illatanyagok

A tisztítószerekben, mosószerekben található illatanyagok 60-80 összetevőből is állhatnak. Az általánosan használt illatanyagok allergizálhatnak, ezért érdemes illatmentes, vagy hypoallergén termékeket használni babáknak és a körülöttük lévő felnőtteknek egyaránt

Tudtad? - A baba bőre

A baba bőre kb. 5-ször véknyabb, mint a felnőtteké, így áteresztő képessége sokkal nagyobb, ezért a bőrre kerülő vegyi, allergizáló anyagok könnyebben felszívódnak, mint a felnőtteknél. Ezért van szükség kimondottan babáknak gyártott mosószer és öblítő használatára a ruhái mosásánál.

Tudtad? - Az optimális mosószer tulajdonságai

 • Nem tartalmaz maró, irritáló anyagokat

 • Foszfát, klór és parabénmentes

 • Nem okoz bőrkiütést, viszketést, allergiát

 • Alacsony hőfokon is eltávolítja a szennyeződéseket

 • Könnyen, maradván nélkül öblíthető

 • Kímélő a textíliához

Tudtad? - Fertőtlenítés, természetes fertőtlenítés

 • Kell e minden babaruhát fertőtleníteni- nem

 • Magas hőfok- vasalás

 • Napfény- UV sugárzás

 • Természetes illóolajok, pl. teafaolaj

 • Nátrium-perkarbonát tartalmú folttisztítók

Tudtad? – Öblítő mánia

 • Az öblítő nem elsősorban illatosítást szolgál. Az illatanyag mellett bizonyos felületaktív anyagokat tartalmaz, amitől a ruha puhább lesz, csökkenti a statikus feltöltődést, könnyíti a vasalást. Mitől kemény a ruha?- Vízkeménység

 • Semlegesíti a mosószermaradványokat- ez a funkció az agresszív, nagyon lúgos, nehezen öblíthető mosószereknél fontos. A Csepke baby-nél elhagyható.

 • Lehet-e öblítő nélkül mosni? – Igen.

Az általunk ajánlott mosószercsomag babaváró és kisgyermekes családoknak

Csepke Baby a babának, Cudy a felnőtteknek, mindkét termék, magyar gyártmány, ecolab minősített alapanyagból készülnek, illatmentesek, foszfát, klór és parabénmentesek.

Kedvencek
Mostanság
Régiek
Keresés
Kövess minket
 • Facebook Basic Square