Szülés utáni betét

A kórházba minden kismamának vinnie kell egészségügyi betétet, a szülés utáni váladék felfogására. Pár évvel ezelőtt még sima vattát tekertek gézbe és ezt szinte minden kórház biztosította a szülés után. Ma már a kórházak nem tudnak ilyet biztosítani, és már létezik sokkal kényelmesebb, komfortosabb megoldás. A vatta gyorsan átázott, átfolyt a hálóingen is, a gézbe pedig beakadt a gátseb.


A szülés utáni váladékozás nem hasonlítható a menstruáláshoz, annál sokkal erősebb és darabosabb állagú váladékozásról van szó. Mini, rövid, vékonyka intimbetétekkel és más célokra készült egészségügyi betétekkel nem ajánlott kísérletezni, mert csak bosszúságot okozunk magunknak.


Közvetlenül a szülés utáni két órában erős, darabos váladékozásra kell számítani, főleg normál hüvelyi szülés esetén. Akár 6-8 betétre is szükség lehet ebben a két órában! A váladék darabosabb és nagy része 2-4 nap alatt távozik.


Higiéniai okokból naponta 4-5 betétet cseréljen, nehogy a gátseb elfertőződjön. Kb. 30 db betét lefedi a kórházban töltött napok igényét (általában 3 nap), valamint az első otthon töltött éjszakákat, amikor még szükség lehet a speciális betétre. A Chicco szülés utáni betét speciálisan a véralvadék, szövettörmelék, méhseb váladék felfogására készült.

  • a gátvarrat nem akad bele a nem-szőtt anyagú felületnek köszönhetően

  • nem csúszik el a betét, mert kellően hosszú

  • nem folyik túl a váladék, nem hagy foltot a hálóingen, mert a betét kellően hosszú

  • a felső vattaréteg megőrzi a váladék eredeti színét, szagát, állagát, és ez fertőzés esetén fontos információt ad az orvosnak!

  • az abszorbens golyók megkötik a lefelé áramló váladékot a vattaréteg alatt, nem ázik át


A szülés után azonnal megkezdődik a szervezet tisztulása erős váladékozással. Ez a szülésbetét, más néven Chicco Mammy szülés utáni betét, speciálisan a szülést követő egy hétre készült. A szervezet tisztulása akár 4-6 hétig is eltart.


Császármetszés esetén sok nyákos váladékot, méhtörmeléket eltávolítanak a méhből, ezért császárszülés esetén kevesebb váladékra lehet számítani, mint normál szülés esetén. 

Hüvelyi szülés esetén az első 3 napban távozik a legtöbb váladék, majd kb. 4-5 hét leforgása során a váladék egyre halványabb színű, folyósabb,nyákosabb állagúvá válik, majd hetek múlva megszűnik.


A szülés körüli higiénia indokolttá teszi, hogy speciális egészségügyi betétet használjon szülés után minden nő, legalább az első héten, amíg a váladékozás erősebb.

Kifejezetten szülés utánra kifejlesztett betétre van szükség, tehát ne vásároljon vizeletcsöpögés felfogására készült inkontinencia betétet vagy hétköznapi - pláne vékony és kicsi - intimbetétet, menstruációs betétet, mert ezek kapacitása, mérete, vagy felső felülete nem a szülési váladék felfogására és nem a gátsebhez lett megtervezve.


Hogyan használd a szülésbetétet?

  • A szülőszobára vidd magaddal. Akár 6-8 betétet is elhasználhatsz az első 2 órában, közvetlenül a szülés után!

  • Amikor már a pihenőszobában vagy ismét, a szülésbetétet cseréld az első 3-4 napban (a kórházi napokban) naponta 3-4-5-ször.

  • Tisztasági és higiéniai okokból akkor is cseréld a betétet, amikor a váladékozás már jelentősen csökkent.

  • Ez a betét nagyon kedvelt az otthon töltött első néhány éjszakán is.

Felső réteg 100% vattából készült. A vatta nem módosítja a váladék színét, szagát, állagát, így egy esetleges fertőzés esetén pontos információt adhat az orvosnak.

Középső rétege szuperabszorbens golyócskákat tartalmaz, melyek rendkívül sok váladékot képesek megkötni, kocsonyás állagúvá alakítva azt!

Alsó rétege folyadékelvezető cellulóz, a betét megfelelő kihasználtsága érdekében.

A szülés utáni betétet a kórházban viseld egyszerhasználatos eldobható alsóval vagy 1-2-szer kimosható nechálós alsóval.

Szülésbetét vásárlása

Kedvencek
Mostanság
Régiek
Keresés
Kövess minket
  • Facebook Basic Square