Illóolajok várandósoknak és kismamáknakVárandósként, sokat aggódunk azon, hogy mit ehetünk, egyáltalán mit tudunk enni és mi az, amit nem vihetünk be a szervezetünkbe. De mi van azzal, amit a testünkre teszünk, kenünk? Amit a bőrünkre helyezünk, és amit belélegezünk, az ugyanúgy bekerül a szervezetünkbe, mint az étel, csak egy más módon. Ami a bőrünkre kerül, az a véráramba jut – ami nagyon jó dolog is lehet, csak nagyon kell figyelni, hogy milyen anyag érintkezik a bőrünkkel. Ezenkívül a levegőben lévő részecskék, amelyeknek illatát belélegezzük, közvetlenül befolyásolják az agyunkat, ezért nagyon fontos, hogy elkerüljük a mérgező anyagok, például a légfrissítők, festékgázok és parfümök belégzését. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a szépségápolási, kozmetikai termékeink, hogyan hatnak a testünkre. Megfelelő termékekkel egészséges változásokat tudunk elérni.

Kerülendő dolgok

  • Szinte bármi, ami "mesterséges illat", mivel ezek szintetikus vegyi anyagok és mérgezőek lehetnek.

  • A parfüm helyett válassz egy kedvenc esszenciális illóolajat, amelyet nyugodtan viselhetsz a nap folyamán.

  • Használj kókuszolajt egy esszenciális olajjal, amely pótolja a különböző krémeket.

  • Cseréld le a bolti légfrissítőket párologtatóra és használj benne esszenciális illóolajat. A gyertyás párologtatás a lehető legrosszabb, mivel ez a megoldás, a levegőt mérgezővé teszi.

Ezek az egyszerű változtatások nagyszerűen hatnak Rád és babádra is.

Illóolaj, mint eszköz

Az illóolajok megfelelő használata nagyban tudja segíteni a várandósság időszakát. Ami jó hatással van az anyukára, az jó hatással van a fejlődő magzatra is. Támogatja az emésztőrendszer egészségét, megnyugtatja a gyomrot, segít a pihentető alvásban, enyhíti a fájdalmakat. Első lépésként már egy sima vadnarancs vagy grapefruit esszenciális illóolaj párologtatása is megváltoztatja a közérzet