Apukák szerepe a várandósság idején


Minden várandós nő álma, hogy ez a 9 hónap igazi csapatmunka legyen, hogy te is mindenben részt vegyél, hogy mindenről tudjon veled beszélgetni. Fogadd el, hogy a beszélgetések nagyobb része most a születendő gyermeketekről fog szólni, a babaszoba kialakításáról, a nevekről. A te szereped a 9 hónap alatt a megértő társ, aki kényezteti a párját, segíti őt a nehezebb időszakokban, de ez nem azt jelenti, hogy nem mehettek el bulizni, vagy nem mehetsz el sörözni a barátokkal. Továbbra is törődjetek egymással, figyeljetek egymásra és élvezzétek a várandósság idejét és készüljetek fel a baba érkezésére, mert közös gyermeketek világra jöttének felelőssége megoszlik anya és apa között.Sok leendő anya elvárja, hogy párjuk már az első pillanattól kezdve felelős apuka legyen, aki már a várandósság ideje alatt sem találkozhat többé a barátaival és még a fociról is le kell mondania és helyette mesét kell néznie. Ha úgy érzed, hogy ti is ebbe az irányba mentek, akkor beszélj erről a pároddal és figyeljetek oda egymásra még jobban, hisz a gyermeknek szüksége van rád, neked pedig szükséged van az imádott nőre és a gyermeketekre. Az egyensúly fenntartásában neked is komoly szerepet kell vállalnod.


Lehet, hogy most még te sem érzed magad apának, de hidd el, amint a kezedben fogod tartani a babátokat, minden meg fog változni, de addig is vegyél részt mindenben, ami a következő hónapokban rátok vár.

Vannak leendő apukák, akik részesei szeretnének lenni minden eseményeknek, amennyire csak lehet, mások inkább a váróteremben várnak. Beszéljétek arról, hogy ki, mit érez, ki hogyan gondolkodik a várandósságról, a szülésről, a gyereknevelésről. Mindennél többet jelent, ha beszéltek egymással, így a félreértéseket elkerülhetitek és a várandósság mindkettőtök számára várandósság lesz és nem teher.