Apukák szerepe a várandósság idején


Minden várandós nő álma, hogy ez a 9 hónap igazi csapatmunka legyen, hogy te is mindenben részt vegyél, hogy mindenről tudjon veled beszélgetni. Fogadd el, hogy a beszélgetések nagyobb része most a születendő gyermeketekről fog szólni, a babaszoba kialakításáról, a nevekről. A te szereped a 9 hónap alatt a megértő társ, aki kényezteti a párját, segíti őt a nehezebb időszakokban, de ez nem azt jelenti, hogy nem mehettek el bulizni, vagy nem mehetsz el sörözni a barátokkal. Továbbra is törődjetek egymással, figyeljetek egymásra és élvezzétek a várandósság idejét és készüljetek fel a baba érkezésére, mert közös gyermeketek világra jöttének felelőssége megoszlik anya és apa között.Sok leendő anya elvárja, hogy párjuk már az első pillanattól kezdve felelős apuka legyen, aki már a várandósság ideje alatt sem találkozhat többé a barátaival és még a fociról is le kell mondania és helyette mesét kell néznie. Ha úgy érzed, hogy ti is ebbe az irányba mentek, akkor beszélj erről a pároddal és figyeljetek oda egymásra még jobban, hisz a gyermeknek szüksége van rád, neked pedig szükséged van az imádott nőre és a gyermeketekre. Az egyensúly fenntartásában neked is komoly szerepet kell vállalnod.


Lehet, hogy most még te sem érzed magad apának, de hidd el, amint a kezedben fogod tartani a babátokat, minden meg fog változni, de addig is vegyél részt mindenben, ami a következő hónapokban rátok vár.

Vannak leendő apukák, akik részesei szeretnének lenni minden eseményeknek, amennyire csak lehet, mások inkább a váróteremben várnak. Beszéljétek arról, hogy ki, mit érez, ki hogyan gondolkodik a várandósságról, a szülésről, a gyereknevelésről. Mindennél többet jelent, ha beszéltek egymással, így a félreértéseket elkerülhetitek és a várandósság mindkettőtök számára várandósság lesz és nem teher.


Párod vélhetően tudja, hogy egy kissé elveszett lehetsz ebben az új helyzetben, beszélj neki arról, hogy milyen kérdések vannak benned, hogy mit gondolsz az előttetek álló időszakról, mondd el neki, hogy te is boldog vagy még akkor is, ha ezt te nem tudod úgy kifejezni, ahogy ő elvárja. Biztosítsd arról, hogy jó apa leszel, de benned nincsenek anyai ösztönök, te másként éled meg ezt az időszakot, ami teljesen természetes. Erősítsd meg abban, hogy mellette vagy és segítesz neki, de mondja el, hogy mit tudsz tenni érte, segítsen neked azzal, hogy elmondja a kívánságait, vágyait, érzéseit, gondolatait.

Kedvencek
Mostanság
Régiek
Keresés
Kövess minket
  • Facebook Basic Square