Napoztatás, napszúrás, leégés, ajánlott napvédő krémek

Hamarosan itt a nyár, a kicsiket akik még nem voltak szinte soha napon, mert ősszel, télen születtek, már most el lehet kezdeni hozzászoktatni a naphoz, de odafigyelve a fokozatosságra és bőrüknek védelmére


A nyári nagy melegben fokozottan figyelned kell gyermekedre. Ő még kicsi és gyakran belefeledkezve játszik a homokozóban, vagy motorozik az udvaron. Rendszeresen kínáld meg innivalóval, adj rá sapkát és kend be a bőrét napvédő krémmel.


Megelőzheted a bajt, ha nyáron 11 és 15 óra között nem viszed őt napra, vagy ha mégis ott van, akkor vízzel folyamatosan hűtöd a fejét, testét és figyelsz arra, hogy igyon eleget.

Előfordulhat, hogy ennek ellenére, leég a bőre vagy akár napszúrást, vagy rosszabb esetben hőgutát kap.


6 hónapos kor alatt ajánlott a kora délelőtti és a késő délutáni órákban „napoztatni” a babát. Ebben a korban ajánlott a fokozatosság. Először csak 1-2 percet legyen a teljes teste a napon, vagy óvatosabbak akár csak egy-egy testrésszel is kezdhetik a „napoztatást”. 15 percnél többet ebben a korban nem ajánlott a tűző napon lenni, mert a picik bőre nagyon érzékeny és kárt okozhatunk a bőrének. Minden esetben jó minőségű, megfelelő összetevőkből álló magas faktorszámú napvédő krémet használjunk a bőrén. Vannak kimondottan gyermekeknek gyártott krémek, részesítsük ezt előnyben.