Babakelengye - miből, mennyit, miért

Az első 12 hétben sokan még el se mondják, hogy babát várnak és a tapasztalatok szerint eddig nem is kezd el senki vásárolni, de utána jön a döbbenet, hogy mi minden kell, főleg, ha első babáról van szó. Igyekszünk első körben nagyobb vonalak mentén végig járni, hogy mire kell odafigyelni, de a végén kézzel fogható dolgot is kínálunk minden babát váró anyuka számára. :)


1. Csoportosítsd a kelengyéket

- babaruha

- babaszoba és egyéb felszerelések

- szoptatáshoz, etetéshez szükséges dolgok

- tisztálkodáshoz

- kórházi kelengye baba-mama


2. Babaruha

Fontos, hogy ne vegyél túl sok legkisebb méretet, mert a babák hihetetlen gyorsan nőnek, ráadásul a vizsgálatok alatt akár jó néhány centivel is elmérhetik a picit és lehet, hogy egyből nagyobb ruhák kellenek. Fontos, hogy minden babaruhát, még a vadonatújat is mosd ki és vasald ki babaruhákhoz való mosószerrel és öblítővel. Ne felnőtteknek való sensitive-t használj!


3. Babaszoba és egyéb felszerelések

A babaszoba berendezése vélhetően már akkor kialakult a fejedben, amikor megtudtad, hogy a pici megfogant. Nem egyszerű kiválasztani, hogy miből és mit vegyél. A kiságynál sokat spórolhatsz, ha olyat veszel, ami egészen a suliig jó lesz, azaz a kombi ágyakat, amik legalább 140 centi hosszúak. Pelenkázóból kapsz olyat is, aminek a pelenkázó része leszedhető és később sima szekrényként fogod tudni használni. A fürdetéshez a kád, kádállvány kiválasztása nagyban függ attól, hogy hol is fogjátok fürdetni a kicsit.

Mivel a szoba berendezése évekre meghatározó, így beszéljetek róla sokat,