Bőrvédelem hideg időben kicsiknek, nagyoknak

Lassan itt a hideg, a szél, előbb utóbb a fagy is beköszönt. Érdemes már jó előre felkészülni az ilyen időben történő sétákra, legyen szó babakocsis vagy kismotoros, vagy szánkós sétáról, sétáltatásról.


Nagyon fontos, hogy újszülötteket először a szobában, a szoba szellőztetésével kezdjünk hozzászoktatni a megváltozott környezethez. Védőnői ajánlás szerint 4-6 hetes korig az őszi-téli babákat nem szabad kivinni a friss levegőre, és utána is csak szép lassan szoktassuk hozzá őket a kinti hidegebb, szelesebb levegőhöz.


A már hozzászoktatott gyerekek és természetesen a felnőttek esetében is javasolt a fokozott bőrvédelem. Kicsiknél mindenképpen figyeljünk arra, hogy arcuk, kezük ne száradjon ki, mindig ápoljuk, védjük a bőrüket. Amikor már fagy, akkor olyan bőrvédő krémet használjuk, ami nem vagy csak nagyon kis arányban tartalmaz vizet. A hideg, de napsütéses szép időben pedig télen is oda kell figyelni az UV védelemre. Ajánlott a szeles, borongós időre és a szép napsütéses időre is egy-egy megfelelő krémet választani.


A kicsik kezére kesztyűt húzni szinte lehetetlen és csak zavarja őket, 1 éves korig pedig lényegében „nincs nyakuk”, így sálat sem tudsz rátekerni. Ráadásul, ha a szája elé teszed a sálat, akkor a lélegzés miatt pára képződik a felületen, ami megfázáshoz, rossz közérzethez vezethet.Szülőként, nekünk is törődni kell, a bőrünk védelmével, mivel a hideg ránk i