Esszenciális illóolaj babáknak, gyerekeknek

September 18, 2019

Az utóbbi időben egyre többen kérdezték, hogy használhatók-e az esszenciális illóolajak babákon, gyermekeken. A válasz egyértelműen igen, csak a hígításra kell nagyon odafigyelni. Fontos az is, hogy az esszenciális illóolajok különböző fák, virágok, növények részeiből kivont teljesen természetes, vegyszermentes olaj. Az illóolajok használatával testi-lelki-szellemi problémák kezelhetők, oldhatók meg. Babáknál főleg a hasfájás, fogzás, láz, megfázás kezelhető, nagyobb gyerekeknél már ennél sokkal több minden. 

 

Sokan összekeverik a 100%-ban természetes illóolajokat az esszenciális olajokkal. A nem esszenciális olajok mesterséges anyagokat tartalmazhatnak, amik allergizálhatnak. Amiket alább olvashatsz, az mind a doTERRA esszenciális illóolajokra vonatkozik. 

 

Mennyi idő alatt hatnak a doTERRA olajok?

Elképesztő gyorsasággal hatnak.

  • 22 másodperc alatt az agyba jutnak

  • 2 perc múlva a véráramban vannak

  • 20 perc múlva az összes sejtünkre hatással vannak.

Ha a talpra kenve használjuk, 4 perc múlva kimutatható a nyálból a felkent esszencia hatóanyaga.

 

Miként kell használni piciknél?

Újszülöttek számára, értve itt az első 6 hetet inkább csak ultrahangos párologtatóval párologtatva ajánlott az olajok használata, az is csak 1 csepp legyen. Később már megfelelő hígítás mellett lehet közvetlen is használni azokat. Ajánlott 1-2 cseppet frakcionált kókusz olajban hígítva a talpon kipróbálni. 

 

Az alábbi táblázatban látható, hogy milyen hígítást ajánlott.

 

Mire nyújthat megoldást a doTERRA a babáknál, gyerekeknél? Csak néhány példa...

 

Pelenkakiütés

Levendula+római kamilla+frakcionált kókuszolaj

Adj mindkét olajból 1-1 cseppet a kókuszolajhoz és alkalmazd helyileg

 

Hasfájós babáknak

Minden babának (és persze szülőnek) nehéz időszak az újszülött kori hasfájós időszak. Hihetetlen segítség ilyenkor a DIGEST ZEN blend hígítva a baba pocijára kenve. Pár perc alatt abbamaradhat a fájdalmas sírás a hascsikarás.

 

Nézd meg a videót is: 

 

Fülgyulladás

Teafa, levendula, bazsalikom összekeverve frakcionált kókuszolajjal, amit a fülek mögé kell felkenni. Használható akár óránként is.

 

Láz

Levendulával bekenni a talpakat, természetesen hígítva kókuszolajban.

 

Fogzás

A gyulladás csökkentésére és fájdalom csillapításra kiváló lehet a TÖMJÉN vagy a LEVENDULA, amiket közvetlenül a kibújni vágyó fog ínyére lehet kenni. A baba fájdalma biztos, hogy kevesebb lehet, vagy meg is szűnhet

 

Gyerek kollekció

Itt pedig már a nagyobb gyerekek számára összeállított csomagról nézheted meg a videót.

 

 

A Cseppents csapata arra buzdít mindenkit, így Téged is, hogy próbáld ki, kérj tanácsot! Mondd el nekünk, hogy mire lenne szükséged, mire keresel megoldást, mi pedig segítünk. A kérdéseket e-mailen keresztül is felteheted, vagy nézz körbe a Facebook csoportban.

 

További részletek a csoportban:

Cseppents Facebook Csoport

 

Közvetlen vásárlás pedig itt.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Kedvencek

Naptej babáknak, gyerekeknek

June 7, 2017

1/1
Please reload

Mostanság