Esszenciális illóolaj babáknak, gyerekeknek

Az utóbbi időben egyre többen kérdezték, hogy használhatók-e az esszenciális illóolajak babákon, gyermekeken. A válasz egyértelműen igen, csak a hígításra kell nagyon odafigyelni. Fontos az is, hogy az esszenciális illóolajok különböző fák, virágok, növények részeiből kivont teljesen természetes, vegyszermentes olaj. Az illóolajok használatával testi-lelki-szellemi problémák kezelhetők, oldhatók meg. Babáknál főleg a hasfájás, fogzás, láz, megfázás kezelhető, nagyobb gyerekeknél már ennél sokkal több minden.


Sokan összekeverik a 100%-ban természetes illóolajokat az esszenciális olajokkal. A nem esszenciális olajok mesterséges anyagokat tartalmazhatnak, amik allergizálhatnak. Amiket alább olvashatsz, az mind a doTERRA esszenciális illóolajokra vonatkozik.


Mennyi idő alatt hatnak a doTERRA olajok?

Elképesztő gyorsasággal hatnak.

  • 22 másodperc alatt az agyba jutnak

  • 2 perc múlva a véráramban vannak

  • 20 perc múlva az összes sejtünkre hatással vannak.

Ha a talpra kenve használjuk, 4 perc múlva kimutatható a nyálból a felkent esszencia hatóanyaga.


Miként kell használni piciknél?

Újszülöttek számára, értve itt az első 6 hetet inkább csak ultrahangos párologtatóval párologtatva ajánlott az olajok használata, az is csak 1 csepp legyen. Később már megfelelő hígítás mellett lehet közvetlen is használni azokat. Ajánlott 1-2 cseppet frakcionált kókusz olajban hígítva a talpon kipróbálni.

Az alábbi táblázatban látható, hogy milyen hígítást ajánlott.